تازه های نشر
«آینه‌ی نقد» منتشر شد
دوشنبه, 11 خرداد,1405
«آینه‌ی نقد» منتشر شد
کتاب «آینه‌ی نقد؛ بررسی انتقادهای اجتماعی سنایی غزنوی از اقشار جامعه» به همت انتشارات جهاد دانشگاهی لرستان چاپ و منتشر شد.

در شعر سنایی، حاکمان به‌ سبب ظلم، خودکامگی و بی‌اعتنایی به عدالت، قاضیان به‌ سبب فساد و دنیاطلبی، عالمان به‌ سبب علم‌فروشی و دوری از حقیقت و حتی صوفیان به‌ سبب ریا، ظاهرسازی و تهی شدن از معنویت راستین، بارها و بارها مورد خطاب و سرزنش قرار می‌گیرند. آنچه این انتقادها را برجسته می‌سازد، نه صرف تندی زبان، بلکه پشتوانه‌ی فکری و اخلاقی آن‌هاست. سنایی از موضع انسانی مسئول و اندیشمندی متعهد سخن می‌گوید؛ کسی که معیار قضاوتش نه قدرت و مقام بلکه حق، عدالت و کرامت انسانی است.

کتاب حاضر با عنوان «آینه‌ی نقد» تلاشی است برای واکاوی منسجم و روشمند این بُعد کمتر کاویده شده از اندیشه و شعر سنایی. در این کتاب، کوشیده‌ایم با تحلیل دقیق شواهد شعری و قرار دادن آن‌ها در بستر تاریخی و اجتماعی عصر سلجوقی، نشان دهیم که انتقادهای سنایی واکنشی احساسی یا مقطعی نیست، بلکه حاصل نگاهی ژرف، تجربه‌ای زیسته و دغدغه‌ای اصلاح‌گرایانه است. شعر او در این معنا، نه تنها آینه‌ی روح شاعر، بلکه بازتاب‌دهنده‌ی واقعیت‌های جامعه‌ای است که در آن زیسته و رنج برده است.

این اثر با تلاش انتشارات جهاد دانشگاهی لرستان و به قلم مسعود سپه‌وندی و ابراهیم شریفی منتشر شده است. علاقه‌مندان میتوانند این کتاب را در 175 صفحه و به قیمت 250000 تومان تهیه کنند.


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2026 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved